Οικονομική Ενημέρωση

Αγορές

Η υπεροχή των ξένων θεσμικών στην κατοχή μέρους από τη συνολική κεφαλαιοποίηση και η κυριαρχία τους στην ημερήσιες συναλλαγές έχουν επιβάλλει δυναμική melt-up στην αγορά που είναι κατάσταση σχετικά άγνωστη για τους ιδιώτες εγχώριους επενδυτές. Το ξεδίπλωμα ενός melt-up έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με τις τιμές να φουσκώνουν γλυκά και οι κατακτήσεις νεότερων τοπικών υψηλών, να μην επιφέρουν «διορθώσεις» με την έννοια του όρου (πτώση της τάξης του -10%) αλλά, υποχωρήσεις το πολύ ως το -5%, με ταχεία επιστροφή της ανόδου που εμφανίζει χαρακτηριστικά αυτό-τροφοδοσίας.  
Περισσότερα...
Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μέρος των απωλειών που σημείωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη μείωση των αποθεμάτων αργού να προσφέρει στήριξη στην αγορά.
Περισσότερα...
Με μικρή πτώση ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την ανάκαμψη του γεν έναντι του δολαρίου, εν μέσω των πολιτικών ανησυχιών στις ΗΠΑ και της επιφυλακτικότητας που αποτυπώθηκε στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρία της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).
Περισσότερα...
Η υπεροχή των ξένων θεσμικών στην κατοχή μέρους από τη συνολική κεφαλαιοποίηση και η κυριαρχία τους στην ημερήσιες συναλλαγές έχουν επιβάλλει δυναμική melt-up στην αγορά που είναι κατάσταση σχετικά άγνωστη για τους ιδιώτες εγχώριους επενδυτές.
Περισσότερα...
- Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης αναφορικά με θέματα Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση Μητρώου Εισηγητών για την κάλυψη των επιμορφωτικών σεμιναρίων και των σεμιναρίων για την προετοιμασία των διαδικασιών πιστοποίησης που υλοποιεί ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο μητρώο εισηγητών καλούνται να υποβάλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα, καθώς και να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης.  
Περισσότερα...
Στη σύνοδο της Τετάρτης 16/8, οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, από το άνοιγμα ως το πέρας ανοδική πορεία σταθερής κλίσης. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα +0,38%. Το ελάχιστο μέρας εμφανίστηκε στις 10:33 ήταν οι 2188,19 μονάδες, ενώ το μέγιστο στις 2224,44, σημειώθηκε στις 16:56.
Περισσότερα...
* Δεν μάσησαν τα λόγια τους οι ισχυροί θεσμικοί χθες. «Βίρα τις άγκυρες και πρόσω ολοταχώς» ήταν το σύνθημα, αν κρίνουμε από την πορεία του δείκτη των τραπεζών που ήταν αυτές που κάθισαν στο τιμόνι της ανόδου με συνοδηγούς τη ΔΕΗ και την ΜΠΕΛΑ. Βέβαια ο τζίρος στις δυο πρώτες ώρες ήταν της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και πριν από τις 13:00 με πακέτα αξίας 2,664 εκατ. είχε ξεπεράσει τα 16 εκατ. Καλοκαίρι ξε-καλοκαίρι οι δουλειές, όταν υπάρχει ενδιαφέρον, γίνονται. Οι ιδιώτες πιθανά δεν είχαν συμμετοχή σε αυτή την πανηγυρική επάνοδο της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, αφού οι πυρκαγιές...
Περισσότερα...
Στη σύνοδο της Τετάρτης οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, από το άνοιγμα ως το πέρας μια σαφή ανοδική πορεία σταθερής κλίσης.
Περισσότερα...
Στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική από το άνοιγμα ως το πέρας των συναλλαγών.
Περισσότερα...
Στη δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί, μετά το άνοιγμα με ανοδικό χάσμα (+0,45%) για τον γενικό δείκτη, επέβαλαν σχεδόν αμέσως ανοδική κίνηση ως τις 836,94 (+1,11%)  από 828,94 μονάδες τη Δευτέρα.
Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αγορές